Vassbäcks Vägförening – Uppdatering från styrelsen

Information.

Information.

  • Städdag – Även om det fortfarande är ganska skräpfritt längs våra vägar och stränder så beslutade styrelsen att vi genomför en städdag lördagen den 19 oktober. Städdagen ger oss också möjlighet att träffas och förmedla information från styrelsen. Vi samlas kl 10:00 vid eldningsplatsen nära korsningen mellan Svartnäsvägen och Bollebygdsvägen.
  • Eldning – Vi kommer genomföra den av många efterfrågade eldningen en vecka efter städdagen, dvs. siktet är inställt på söndagen den 27 oktober med start kl 12:00 eller om och när våra brandexperter och vädret tillåter. Vi eldar då som vanligt torra kvistar och ris. Platsen för hösteldningen förblir densamma som tidigare men förskjuten något relativt den nya byggnaden som tillkommit. För att kunna elda på den nya platsen krävs dock att vi fyller ut platsen med ett lass jord/grus (därav förseningen/förändringen mot det preliminära meddelandet). Bommen kommer att öppnas så snart detta är gjort, dvs. fredagen den 11 oktober.
  • Komposterbart såsom löv kan till exempel forslas till vår egen ”kompost” som nås vi en liten stig in till höger direkt efter eldningsplatsen när man går på Svartnäsvägen i riktning mot Bollebygdsvägen. ”Kompostleverantörerna” uppmanas att INTE tippa av sin kompost nära vägen utan gå längre in på stigen dvs längre ut mot havet.

Vi ber om ursäkt för sen uppdatering. Orsaken är fördröjningen i leveransen av jord/grus för att iordningställa den ”nya” eldningsplatsen.

Kontakt med styrelsen

Ordförande Jan Johansson, janmojo60@gmail.com
Kassör Kerstin Zackrisson, kz@acetimber.se

Det här inlägget postades i förstasidan, Vassbäcks vägförening. Bokmärk permalänken.